Proje Detay

2000 Çiftçiye 2000 Filtreleme Deposu Projesi

Tunç Soyer tarafından "2000 Çiftçiye 2000 Filtreleme Deposu" hibe edileceği kamuoyuna duyurulmuştur. Başvuru için, vatandaşların kendi ilçelerinde bulunan İzmir Büyükşehir Belediyesi Yerel Hizmetler Şube Müdürlüğü'ne gitmeleri ve başvuru formlarını doldurmaları gerekmektedir. Sonrasında, Su Kaynakları Araştırma ve Uygulama Merkezi Birimi personelleri, bu başvuruları yerinde inceleyerek değerlendirme yapacaktır. Sistemin kurulacağı konut, sera, hayvan damı, tarımsal depo vb. yapıların çatılarında yağmur suyu olukları ile iniş borularının bulunması, çatısı kullanılacak yapıların yakın çevresinde kuyu bulunması; konut başvurularında ise binada bulunan balkon sularının çatı suları ile ayrışmış olması, başvuru şartı olarak aranmaktadır. Teşvik sistemine dahil edilecek yağmur suyu filtreleme depoları 1 ton kapasiteli olacak ve çatı büyüklüklerine göre bir veya birkaç tane yağmur suyu filtreleme deposu verilebilecektir.